Behandling

Tandrensning

Regelmæssig tandrensning er et vigtigt led i forebyggelse af sygdomme

Du skal have en tandrensning regelmæssigt for at opnå de bedste betingelser for at opretholde en god mundhygiejne og dermed sikre, at dine tænder er sunde og raske.

Tandrensningen foretages af klinikkens tandplejere eller tandlæger. Her får du fjernet plak, tandsten og misfarvninger. Det forebygger sygdomme som, fx tandkødsbetændelse, parodontose (parodontitis) og caries eller forhindrer, at sygdommene udvikler sig yderligere og i værste fald fører til tab af tænder og knogle.

Behovet for tandrensning er individuelt og afhænger af mængden af tandsten, som er bestemt af din kost og mundhygiejne samt hvordan dit spyt er sammensat.

Når alt tandsten og bakteriebelægning (plak) er væk, får du pudset tænder og fjernet misfarvninger fra fx kaffe, te, vin og tobak. Hermed bliver overfladen glat og bakterierne har sværere ved at sidde fast på tænderne.

Du kan ikke selv fjerne tandsten. Men med en god mundhygiejne kan du hver dag fjerne de bløde belægninger og undgå, at de forkalker og bliver til tandsten.

Vores tandplejere hjælper gerne med at designe et dagligt mundhygiejneprogram, der er tilpasset dit behov.

Kontakt klinikken

BEHANDLINGER