Tandrensning


Behandling
TANDRENSNING

Regelmæssig tandrensning er et vigtigt led i forebyggelse af sygdomme

Du skal have en tandrensning regelmæssigt for at opnå de bedste betingelser for at opretholde en god mundhygiejne og dermed sikre, at dine tænder er sunde og raske.

Tandrensningen foretages af klinikkens tandplejere eller tandlæger. Her får du fjernet plak, tandsten og misfarvninger. Det forebygger sygdomme som, fx tandkødsbetændelse, parodontose (parodontitis) og caries eller forhindrer, at sygdommene udvikler sig yderligere og i værste fald fører til tab af tænder og knogle.

Når alt tandsten og bakteriebelægning (plak) er væk, får du pudset tænder og fjernet misfarvninger fra fx kaffe, te, vin og tobak. Hermed bliver overfladen glat og bakterierne har sværere ved at sidde fast på tænderne.

Du kan ikke selv fjerne tandsten. Men med en god mundhygiejne kan du hver dag fjerne de bløde belægninger og undgå, at de forkalker og bliver til tandsten.

Vores tandplejere hjælper gerne med at designe et dagligt mundhygiejneprogram, der er tilpasset dit behov.

Hvor ofte har du behov for en tandrensning?
Behovet for tandrensning er individuelt og afhænger af mængden af tandsten, som er bestemt af din kost og mundhygiejne samt hvordan dit spyt er sammensat. Det kan være svært altid at holde bakterier (altså plak) helt væk når du bare anvender din tandbørste 2 gange om dagen.

Når du så ikke får fjernet alt plakken fra tænderne, så det altså får lov til at sidde fast på tænderne over længere tid forkalkes det og bliver til tandsten. Hvis du ikke får en regelmæssig tandrensning af denne plak udvikler du altså meget nemmere tandsten og derved også tandkødsbetændelse hvis det får lov til at sidde der alt for længe.

Der skal altså en regelmæssig tandrensning til for at tænderne holdes glatte og fri for ru tandsten, som virker irriterende. Jo renere tænder du har ved hjælp af tandbørstning, tandtråd og tandrensning, jo mindre risiko har du for at udvikle tandkødsbetændelse, og i sidste ende paradentose.

Bestil din tid i dag, vi står klar til at hjælpe dig

Behandlinger

Tandlæge i Risskov
Behandling
Caries

Årsagen til caries (huller i tænderne) er bakteriebelægning på tænderne, som danner syre og ætser hul i tandens emalje.

Læs mere
Risskov Tandklinik nær Århus
Behandling
PARODONTOSE
Parodontose, også kaldet parodontitis, opstår, hvis tandkødet igennem en længere periode har været udsat for bakterier.
Læs mere
Tandbehandling i Risskov nær Århus
Behandling
TANDREGULERING
Klinikken tilbyder alle typer af tandregulering. Herunder fast apparatur (bøjler) og “usynlige” skinner som fx Invisalign.
Læs mere
Dygtige tandlæger i Risskov, Århus
Behandling
RODBEHANDLING
En rodbehandling foretages for at fjerne eller forebygge infektion af en tand og dermed forsøge, at bevare tanden.
Læs mere
Scroll to Top
Åbningstider i julen

23/12: 08:00-13.00
27/12: 08:00-13.00
28/12: 08:00-13.00
29/12: 08:00-13.00
30/12: 08:00-13.00