Bidskinner

Behandling
BIDSKINNER

På Risskov Tandklinik i Århus kan du få lavet alle former for bidskinner, snorkeskinner og tandbeskyttere.

Hvilke typer bidskinner findes der?

Der findes forskellige typer af bidskinner. Hvilken type, der skal anvendes afhænger af det problem, den skal afhjælpe. Derfor skal du først undersøges på klinikken og der skal stilles en diagnose, før du kan få fremstillet en bidskinne. 

Hovedpine, knækkende lyde fra kæbeleddene og slid på tænderne kan være tegn på, at man overbelaster kæbeleddet, tyggemusklerne og tænderne. Problemerne kan ofte afhjælpes med en bidskinne.

Snorkeskinne

En snorkeskinne er en relativt nem og ukompliceret løsning, som kan være med til at løse problemer med snorken og søvnapnø, der kan føre til træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær. Snorkeskinnen holder underkæben fremme om natten, og dermed åbnes luftvejene, så luften uhindret kan passere.

Tandbeskytter til sport

Dyrker du sport, fx skateboard, ishockey, kampsport og håndbold, bør du bruge en tandbeskytter, så du undgår at skade dine tænder, hvis uheldet er ude.

Hvad er en bidskinne lavet af?

En bidskinne kan være en såkaldt hård skinne fremstillet i klart plast, men det kan også være en blød skinne, som er fremstillet i et gummimateriale. Den hårde skinne giver aflastning af kæbeled og beskytter tænderne mod slid, især fortænder og hjørnetænder. Slid på tænderne kan medføre kosmetiske problemer og den kraftige belastning af tænderne, kan give tandsmerter. Den bløde skinne anvendes ved tandpres og slidgigt og som beskyttelse, når man dyrker sport. Ved knæk i kæbeled fremstilles ofte en styrende skinne, der aflaster kæbeleddene. Den holder bruskskive og led på plads i forhold til hinanden, så man undgår knæk.

En bideskinne, snorkeskinne eller tandbeskytter skal passe præcist til den, der skal bruge den. Derfor skal der tages aftryk af dine tænder, så skinnen kan tilpasses din kæbeform og dine tænder.

Har du problemer med hovedpine og tænderskæren, generer snorken din eller din partners nattesøvn eller vil du beskytte dine tænder, når du dyrker sport, så ring til klinikken og bestil en tid på tlf. 86 17 83 22

Problemer med hovedpine, snorken, eller ønsker du at beskytte dine tænder under sport?

Hos Risskov Tandklinik i Århus tilpasser vi bidskinner, snorkeskinner
og tandbeskyttere specifikt til dine behov.

Behandlinger

Tandlæge i Risskov
Behandling
Caries

Årsagen til caries (huller i tænderne) er bakteriebelægning på tænderne, som danner syre og ætser hul i tandens emalje.

Læs mere
Risskov Tandklinik nær Århus
Behandling
PARODONTOSE
Parodontose, også kaldet parodontitis, opstår, hvis tandkødet igennem en længere periode har været udsat for bakterier.
Læs mere
Tandbehandling i Risskov nær Århus
Behandling
TANDREGULERING
Klinikken tilbyder alle typer af tandregulering. Herunder fast apparatur (bøjler) og “usynlige” skinner som fx Invisalign.
Læs mere
Dygtige tandlæger i Risskov, Århus
Behandling
RODBEHANDLING
En rodbehandling foretages for at fjerne eller forebygge infektion af en tand og dermed forsøge, at bevare tanden.
Læs mere
Scroll to Top
Åbningstider i julen

23/12: 08:00-13.00
27/12: 08:00-13.00
28/12: 08:00-13.00
29/12: 08:00-13.00
30/12: 08:00-13.00