Rodbehandling

Behandling
RODBEHANDLING I ÅRHUS

Vedvarende smerter i en tand kan gøre en rodbehandling nødvendig
En rodbehandling foretages for at fjerne eller forebygge infektion af en tand og dermed forsøge, at bevare tanden. Behandlingen kan næsten altid foretages smertefrit og den foregår mere stille og roligt, end de fleste forventer. Efter behandlingen kan der være en let ømhed i et par dage.

En rodbehandling kan nogle gange være en forudsætning for, at man på længere sigt kan sikre tandens funktion med fx en krone. Her har behandlingen til hensigt at skabe et fundament, som man kan bygge videre på.

Behov for en rodbehandling opstår oftest i forbindelse med, at et hul i en tand (caries) når igennem tandbenet og helt ind til nerven, så bakterier trænger ind og giver betændelse i nerven.

Smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder kan i nogle tilfælde kun fjernes ved, at man rodbehandler tanden. En rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis der tidligere har været et dybt hul i tanden, og fyldningen derfor ligger tæt på nerven, eller hvis tanden har været udsat for et slag (traume). I tænder, som er blevet behandlet med en krone, kan tandnerven i enkelte tilfælde gå til grunde og give en kronisk betændelse i tandens rod.

Har du brug for at få foretaget en rodbehandling i Århus? Klinikken modtager henvisninger i almindelig og kompliceret endodonti (rodbehandling), fx fjernelse af knækkede rodfile, retrograd kirurgi, kompliceret endodonti (rodbehandling). Henviste rodbehandlinger foretages af tandlæge, Mads Juul, som har ekspertviden og mange års erfaring inden for området. Mads fungerer desuden som underviser på Aarhus Tandlægeskole og lejlighedsvist som foredragsholder.

Læs mere om rodbehandling i Tandlægeforeningens informationsfolder.

Bestil din tid i dag, vi står klar til at hjælpe dig

Behandlinger

Tandlæge i Risskov
Behandling
Caries

Årsagen til caries (huller i tænderne) er bakteriebelægning på tænderne, som danner syre og ætser hul i tandens emalje.

Læs mere
Risskov Tandklinik nær Århus
Behandling
PARODONTOSE
Parodontose, også kaldet parodontitis, opstår, hvis tandkødet igennem en længere periode har været udsat for bakterier.
Læs mere
Tandbehandling i Risskov nær Århus
Behandling
TANDREGULERING
Klinikken tilbyder alle typer af tandregulering. Herunder fast apparatur (bøjler) og “usynlige” skinner som fx Invisalign.
Læs mere
Dygtige tandlæger i Risskov, Århus
Behandling
RODBEHANDLING
En rodbehandling foretages for at fjerne eller forebygge infektion af en tand og dermed forsøge, at bevare tanden.
Læs mere
Scroll to Top
Åbningstider i julen

23/12: 08:00-13.00
27/12: 08:00-13.00
28/12: 08:00-13.00
29/12: 08:00-13.00
30/12: 08:00-13.00