Kirurgi

Behandling
KIRURGI

Klinikken tilbyder alle former for tand-, mund- og kæbekirurgi
De mest almindelige kirurgiske behandlinger i munden er fjernelse af visdomstænder, rodspidsfjernelse og indsættelse af implantater.

Fjernelse af visdomstænder. Visdomstanden ligger ofte svært tilgængeligt i kæben, og det kan derfor være nødvendigt at operere den ud. Tit er der tale om en mindre operation afhængigt af, hvor dybt tanden ligger i kæben. Nogle gange kan tanden ligge tæt op ad nogle store kæbenerver, og her bør der anvendes en særlig operationsteknik, så nerven ikke belastes unødvendigt under fjernelse af tanden.

Fjernelse af rodspids. Hvis der opstår betændelse i en rodbehandlet tand, og man fortsat ønsker at bevare tanden, kan en såkaldt rodspidsamputation være en mulighed. Behandlingen gennemføres som en operation, hvor man åbner op til tandens rodspids, fjerner betændelsen og laver en fyldning i roden fra rodspidsen.

Knoglegenopbygning. I nogle tilfælde kan man genopbygge den eventuelt manglende knogle, der er nødvendig for at gennemføre en behandling med implantater. Det betyder, at man har mulighed for at få rekonstruere kæben, så den bliver klar til et implantat. Når knogleopbygningen er foretaget, skal knoglen have tid til at hele op og blive stærk nok til at kunne tage mod et implantat.

Sinusløft. Hvis kæbehulen (sinus) er meget stor, kan det være nødvendigt at løfte bunden en smule for at få plads til fx et implantat. Et sådant løft af kæbehulen (sinusløft) kan sommetider foretages samtidigt med, at implantatet indsættes.

Gendannelse af tandkødsniveau og fjernelse af hævelser. På klinikken har vi stor erfaring med operation af det bløde væv i munden. Det kan fx være gendannelse af tandkødsniveauet, hvis det har trukket sig tilbage som følge af tandkødsbetændelse og parodontose. Vi fjerner også generende læbe- og tungebånd, og vi kan gøre slimhinden klar til fremstilling af en protese. Desuden kan vi fjerne forskelige hævelser og mindre knuder som vi sender til vævsundersøgelse.

Behandlingen foretages af klinikkens tandlæger eller specialtandlæge i tand-, mund- og kæbekirurgi Nicolai Paaske.

Bestil din tid i dag, vi står klar til at hjælpe dig

Behandlinger

Tandlæge i Risskov
Behandling
Caries

Årsagen til caries (huller i tænderne) er bakteriebelægning på tænderne, som danner syre og ætser hul i tandens emalje.

Læs mere
Risskov Tandklinik nær Århus
Behandling
PARODONTOSE
Parodontose, også kaldet parodontitis, opstår, hvis tandkødet igennem en længere periode har været udsat for bakterier.
Læs mere
Tandbehandling i Risskov nær Århus
Behandling
TANDREGULERING
Klinikken tilbyder alle typer af tandregulering. Herunder fast apparatur (bøjler) og “usynlige” skinner som fx Invisalign.
Læs mere
Dygtige tandlæger i Risskov, Århus
Behandling
RODBEHANDLING
En rodbehandling foretages for at fjerne eller forebygge infektion af en tand og dermed forsøge, at bevare tanden.
Læs mere
Scroll to Top
Åbningstider i julen

23/12: 08:00-13.00
27/12: 08:00-13.00
28/12: 08:00-13.00
29/12: 08:00-13.00
30/12: 08:00-13.00