Behandling

Kirurgi

Klinikken tilbyder alle former for tand-, mund- og kæbekirurgi
De mest almindelige kirurgiske behandlinger i munden er fjernelse af visdomstænder, rodspidsfjernelse og indsættelse af implantater.

Fjernelse af visdomstænder. Visdomstanden ligger ofte svært tilgængeligt i kæben, og det kan derfor være nødvendigt at operere den ud. Tit er der tale om en mindre operation afhængigt af, hvor dybt tanden ligger i kæben. Nogle gange kan tanden ligge tæt op ad nogle store kæbenerver, og her bør der anvendes en særlig operationsteknik, så nerven ikke belastes unødvendigt under fjernelse af tanden.

Fjernelse af rodspids. Hvis der opstår betændelse i en rodbehandlet tand, og man fortsat ønsker at bevare tanden, kan en såkaldt rodspidsamputation være en mulighed. Behandlingen gennemføres som en operation, hvor man åbner op til tandens rodspids, fjerner betændelsen og laver en fyldning i roden fra rodspidsen.

Knoglegenopbygning. I nogle tilfælde kan man genopbygge den eventuelt manglende knogle, der er nødvendig for at gennemføre en behandling med implantater. Det betyder, at man har mulighed for at få rekonstruere kæben, så den bliver klar til et implantat. Når knogleopbygningen er foretaget, skal knoglen have tid til at hele op og blive stærk nok til at kunne tage mod et implantat.

Sinusløft. Hvis kæbehulen (sinus) er meget stor, kan det være nødvendigt at løfte bunden en smule for at få plads til fx et implantat. Et sådant løft af kæbehulen (sinusløft) kan sommetider foretages samtidigt med, at implantatet indsættes.

Gendannelse af tandkødsniveau og fjernelse af hævelser. På klinikken har vi stor erfaring med operation af det bløde væv i munden. Det kan fx være gendannelse af tandkødsniveauet, hvis det har trukket sig tilbage som følge af tandkødsbetændelse og parodontose. Vi fjerner også generende læbe- og tungebånd, og vi kan gøre slimhinden klar til fremstilling af en protese. Desuden kan vi fjerne forskelige hævelser og mindre knuder som vi sender til vævsundersøgelse.

Behandlingen foretages af klinikkens tandlæger eller specialtandlæge i tand-, mund- og kæbekirurgi Nicolai Paaske.

Bestil tid

BEHANDLINGER