Behandling

Infraktioner – Revner i tænderne

En infraktion er en revne i tandbenet, der ligger under tandens emalje. En sådan revne er svær at se, men den kan give smerter i tanden. Nogle gange kan det være vanskeligt at afgøre, hvilken tand smerterne kommer fra.

Mange mennesker får infraktioner uden, at det er forbundet med smerter. Men hvis det gør ondt, når du bider sammen på fx en kerne eller noget andet hårdt, eller hvis det smerter, når du drikker noget koldt, er der grund til at gå til tandlæge og blive undersøgt for en revne i tanden.

Ofte skyldes en revne, at tanden er blevet svækket efter mange års brug og der er opstået en form for træthedsbrud i tanden. I de fleste tilfælde skyldes revnen en fyldning i tanden og tit kan revnen først ses, når fyldningen fjernes.

En revne i en tand kan aldrig heles. I værste fald kan tandens nerve tage skade og det kan blive nødvendigt at rodbehandle den. Det er muligt at forstærke tanden ved at lime den sammen med plast. Er der brækket en mindre del af tanden, kan tanden bygges op igen, men flækker tanden på grund af revnen, skal den trækkes ud,

Ring til klinikken, hvis du har mistanke om, at du har en revne i en tand.

BEHANDLINGER