Behandling

Isninger i tænderne

Akut isnende smerter i tænderne kan behandles med godt resultat
Oplever du ind i mellem eller måske hver dag en akut isnende smerte, især når du spiser eller drikker noget koldt eller varmt? Så kan der være tale om såkaldte isninger i tænderne – en oplevelse, du deler med mange andre mennesker.

Årsagerne er ofte, at tandkødet har trukket sig tilbage og har blottet overgangen mellem tandkronen og roden (tandhalsen), at tandens beskyttende emaljelag er ødelagt af syreholdige drikke, at tanden er knækket eller der er slået en flig af. Det betyder, at tandens følsomme nerve ikke længere er så beskyttet. Tandbenet (dentinen) indeholder tusindevis af små kanaler, der fører direkte ind til nerven. Bliver kanalerne udsat for kulde eller varme, surt eller sødt vil tandens nerve reagere med en isnende smerte.

Isninger kan også skyldes såkaldte infraktioner eller revner i tanden.

Generelt er der gode muligheder for behandling af følsomme tandhalse. På klinikken kan vi hjælpe dig med en behandling, som beskytter det følsomme tandben. Behandlingen giver både en øjeblikkelig lindring og på sigt danner den en beskyttende barriere, der forhindrer, at fx kulde og varme giver de impulser til nerven, der opleves som isninger.

Du kan selv gøre noget for at undgå isninger ved at børste dine tænder rene uden at bruge for mange kræfter og dermed undgå, at provokere tandkødet til at trække sig tilbage. Du skal også undgå syreholdige drikke, tandkødsbetændelse, parodontose og  tandpasta med meget slibemiddel.

Har du isninger, er det vigtigt, at du får en tandlæge eller tandplejer til at undersøge dine tænder for at finde ud af, om der kan være andre årsager, fx en utæt fyldning, en revne i tanden eller caries.

Ring og bestil en tid, tlf. 86 17 83 22

BEHANDLINGER