Behandlinger

PARADENTOSE (PARODONTOSE)

God mundhygiejne mindsker risikoen for paradentose
Paradentose kaldes også parodontitis eller parodontose og er en infektionssygdom med betændelse i vævet og knoglen omkring tænderne. Sygdommen opstår, hvis tandkødet igennem en længere periode har været udsat for sygdomsfremkaldende bakterier, der har haft mulighed for at sidde uforstyrret langs tandkødet som en belægning (plak).

Belægningen er årsag til tandkødsbetændelse (gingivitis), hvor tandkødet kan være rødt og ømt. Måske bløder tandkødet, når man børster tænder, bruger tandtråd eller spiser. Det er vigtigt at infektionen kommer under kontrol, så man undgår, at den udvikler sig til paradentose, hvor knoglen omkring tænderne nedbrydes gradvist.

Mange mennesker har paradentose og det er vigtigt at komme til tandlæge eller tandplejer, og få hjælp til en god mundhygiejne. Desuden er det afgørende, at tænderne bliver renset professionelt, og belægninger på tændernes kroner og i de infektionsramte tandkødslommer langs tænderne rødder bliver fjernet.

Man kan selv gøre meget for at mindske risikoen for at få parodontitis. Hvis du har problemer med dit tandkød, oplever dårlig ånde og/eller andre problemer i din mund, så kontakt klinikken, så kan vi hjælpe dig med rådgivning, vejledning og behandling.

Bestil tid

BEHANDLINGER