Blegning

Behandling
TANDBLEGNING

Misfarvede tænder kan bleges
Tænderne kan blive misfarvede af farvestoffer, der findes i kaffe te, rødvin, tobak og lakrids – også visse former for medicin, fx flydende jernmikstur kan sætte sig på overfladen af tænderne og give misfarvning. I forbindelse med, at man bliver ældre kan tænderne blive mere gullige eller grå. De fleste mennesker er kede af misfarvede tænder og ønsker at gøre noget, for at få deres hvide tænder tilbage.

I nogle tilfælde kan en afpudsning af tænderne med pudsemiddel være nok til at fjerne misfarvningerne. Er misfarvningen trængt ind i tændernes emalje eller tandben (dentin), kan man bruge forskellige kemikalier til at blege tænderne.

Er misfarvningen opstået inde i tanden, fx som følge af en rodbehandling, hvor farvestoffer fra blod har sat sig i tandens væv, kan man i nogle tilfælde lysne tanden ved at lægge et blegende materiale ind i tandens rodkanal. Effekten af en sådan behandling er ofte god, men i nogle tilfælde kan man kun komme misfarvningen til livs ved at sætte en krone på tanden eller skifte tandens forside ud med en kunstig facade – en form for skal i lyst tandfarvet materiale.

På klinikken udfører vi alle former for tandblegning. Ved tandblegning med brug af kemikalier, skal der fremstilles en skinne, som passer præcist til dine tænder og hvor der er plads til at placere blegemidlet. Behandlingen udføres af klinikkens tandlæger og tandplejere.

Er du ked af misfarvning af dine tænder, så ring til os, så vi sammen kan finde den løsning, der passer bedst til dine tænder og dine ønsker, tlf. 86 17 83 22

Bestil din tid i dag, vi står klar til at hjælpe dig

Behandlinger

Tandlæge i Risskov
Behandling
Caries

Årsagen til caries (huller i tænderne) er bakteriebelægning på tænderne, som danner syre og ætser hul i tandens emalje.

Læs mere
Risskov Tandklinik nær Århus
Behandling
PARODONTOSE
Parodontose, også kaldet parodontitis, opstår, hvis tandkødet igennem en længere periode har været udsat for bakterier.
Læs mere
Tandbehandling i Risskov nær Århus
Behandling
TANDREGULERING
Klinikken tilbyder alle typer af tandregulering. Herunder fast apparatur (bøjler) og “usynlige” skinner som fx Invisalign.
Læs mere
Dygtige tandlæger i Risskov, Århus
Behandling
RODBEHANDLING
En rodbehandling foretages for at fjerne eller forebygge infektion af en tand og dermed forsøge, at bevare tanden.
Læs mere
Scroll to Top
Åbningstider i julen

23/12: 08:00-13.00
27/12: 08:00-13.00
28/12: 08:00-13.00
29/12: 08:00-13.00
30/12: 08:00-13.00