Behandling

Tandblegning

Misfarvede tænder kan bleges
Tænderne kan blive misfarvede af farvestoffer, der findes i kaffe te, rødvin, tobak og lakrids – også visse former for medicin, fx flydende jernmikstur kan sætte sig på overfladen af tænderne og give misfarvning. I forbindelse med, at man bliver ældre kan tænderne blive mere gullige eller grå. De fleste mennesker er kede af misfarvede tænder og ønsker at gøre noget, for at få deres hvide tænder tilbage.

I nogle tilfælde kan en afpudsning af tænderne med pudsemiddel være nok til at fjerne misfarvningerne. Er misfarvningen trængt ind i tændernes emalje eller tandben (dentin), kan man bruge forskellige kemikalier til at blege tænderne.

Er misfarvningen opstået inde i tanden, fx som følge af en rodbehandling, hvor farvestoffer fra blod har sat sig i tandens væv, kan man i nogle tilfælde lysne tanden ved at lægge et blegende materiale ind i tandens rodkanal. Effekten af en sådan behandling er ofte god, men i nogle tilfælde kan man kun komme misfarvningen til livs ved at sætte en krone på tanden eller skifte tandens forside ud med en kunstig facade – en form for skal i lyst tandfarvet materiale.

På klinikken udfører vi alle former for tandblegning. Ved tandblegning med brug af kemikalier, skal der fremstilles en skinne, som passer præcist til dine tænder og hvor der er plads til at placere blegemidlet. Behandlingen udføres af klinikkens tandlæger og tandplejere.

Er du ked af misfarvning af dine tænder, så ring til os, så vi sammen kan finde den løsning, der passer bedst til dine tænder og dine ønsker, tlf. 86 17 83 22

BEHANDLINGER